Czy to jest legalne?

W gąszczu praw nie sposób zapamiętać wszystkich aktualnie obowiązujących przepisów. Warto także pamiętać, iż część licencji jest sprzeczna z naszym krajowym prawem. O czym warto pamiętać? Koniecznie przed zakupem danego oprogramowania warto przeczytać licencję jaką ono posiada. Współcześnie oprogramowanie jest bowiem obwarowane bardzo wieloma obostrzeniami, które skutecznie potrafią utrudnić nam korzystanie nawet z legalnie pozyskanego nośnika.
Przeczytaj również: Czym jest metoda All on 6 i jakie są jej zalety?
Na co w takim razie powinniśmy zwrócić uwagę? Licencja związana z dostępnością oprogramowania może zawierać między innymi takie ograniczenia jak liczba użytkowników uprawnionych do korzystania z niego, liczba stanowisk komputerowych, na których może być dane oprogramowanie zainstalowane. Nierzadko zdarza się, iż licencja jest ograniczona czasowo, np. umożliwia korzystanie z danego oprogramowania tylko przez jeden rok. Dodatkowo trzeba uważać na zapisy licencji związane z wykonywaniem kopii zapasowych.
Przeczytaj również: Czy stolarka aluminiowa może być stosowana w konstrukcjach pasywnych i energooszczędnych?
Najważniejszą kwestią jest jednak posiadanie licencji na korzystanie z danej aplikacji.
Przeczytaj również: Czy wynajem busa jest opłacalny dla małych grup?
Kategorie artykułów
Polecane artykuły

Mieszkanie na Grzybowskiej, czyli inwestycja w przyszłość w sercu miasta
Grzybowska 4 to nowoczesna inwestycja w sercu Warszawy, łącząca komfort życia z dogodną lokalizacją. Projekt wyróżnia się atrakcyjnym położeniem oraz kluczowymi atutami, które przyciągają inwestorów i przyszłych mieszkańców. Znaczenie tej inwestycji w kontekście rozwoju urbanistycznego oraz wpływ na

Optymalny czas obgotowywania grzybów do zup i sosów
Obgotowywanie grzybów to istotny element przygotowania potraw, gdyż wpływa na smak i wartości odżywcze. Te uniwersalne składniki stosowane są w różnych daniach, zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich. Warto zwrócić uwagę na różnorodność gatunków oraz ich zastosowanie w kuchni. Odpowiedni czas obgot